Filip a spus, Grozavu execută (Revista presei)

  • 11 Octombrie 2017 09:31
Filip a spus, Grozavu execută (Revista presei)

Revista presei din 11 octombrie 2017

Un candidat la funcția de președinte al ANI solicită să treacă REPETAT testul la poligraf, titrează Ziarul Național. Într-o declarație publicată de Victor Strătilă, care a candidat la funcția de președinte al ANI, el denunță raportul privind testul la poligraf ca fiind „subiectiv, angajat politic și întocmit cu scopul de a tergiversa în continuare reformarea Sistemului Național de Integritate, care deja stagnează de un an și două luni”. El acuză faptul că deși nu i s-a acordat nici lui, nici celuilalt candidat Teodor Cârnaț, dreptul de a solicita testarea repetată sau repetarea acestuia la un alt poligrafolog, Consiliul ar fi decis ilegal anunțarea unui alt concurs pe funcția de președinte al ANI.

Ziarul Național reține o declarație a fostului președinte al României, Traian Băsescu, care consideră că diferendul transnistrean nu va fi soluționat niciodată în formatul de negocieri 5+2, deoarece acest format „este înghețat” și le-a permis separatiștilor să se consolideze. O soluție a acestui conflict înghețat, în opinia lui Băsescu, va putea fi identificată doar atunci când se va pune problema Unirii R.Moldova cu România. El a opinat că Transnistria va trebui să fie un mare subiect de negociere, iar negocierile nu trebuie făcute în doi, trei, ci în mai mulți. Totodată, fostul președinte român a atenționat că dacă se va merge pe formula federalizării, atunci s-a terminat cu R. Moldova.

Filip a spus, Grozavu execută, titrează Ziarul Național. Publicația notează că primarul interimar al Capitalei, Nistor Grozavu, a semnat o dispoziție care prevede demontarea și evacuarea tuturor gheretelor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” şi din Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului”, după ce premierul Pavel Filip s-a arătat nemulțumit, într-o ședință de Guvern la acest subiect.

Vladimir Plahotniuc nu este mai influent decât Vladimir Voronin în perioada sa de glorie, susține președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov. El vorbește într-un interviu în Timpul despre gradul înalt de influență al liderului PDM asupra prim-ministrului și a spicherului Parlamentului și explică în ce mod formațiunea din care face parte a reușit să adune de la 19 la peste 40 de mandate în legislativ și să devină principalul partid de guvernare.

„Referendumul socialiştilor de demitere a lui Dorin Chirtoacă a animat partidele din Moldova, observă Alexandru Vakulovski, într-un editorial pe Deschide.md întitulat „Publicitate pe spatele lui Chirtoacă”. Şi partidele proeuropene sau pseudo-proeuropene îşi fac publicitate pe seama lui Chirtoacă. Lor le-a fost convenabil ca primarul să fie în arest, în schimb profită de referendumul împotriva lui pentru a face front comun împotriva socialiştilor. Motiv este. Probabil îşi dau seama că referendumul va fi un eşec şi vor să culeagă laurii, din nimic să primească aplauze. Ştiind deja că va avea un eşec, Dodonul pregăteşte un nou referendum. Chiar aşa, doar Moldova e o ţară prosperă, se distrează stricând bani pe referendumuri”, comentează autorul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
20 °C
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:1,5 m/s
Mar
24 °C
Mie
24 °C
Joi
21 °C
Vin
21 °C
Sâm
21 °C

Curs oficial BNM 21 August 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.1026 0.1039
USD 16.7434 0.0595
RON 4.1097 0.0301
UAH 0.6056 0.0047
RUB 0.2493 0.0019
Arhivă Radio Chișinău