Filat: Am convenit că vom asigura o reformă profundă a instituțiilor de drept

  • 23 Iulie 2015 14:19
Filat: Am convenit că vom asigura o reformă profundă a instituțiilor de drept

Liderul PLDM Vlad Filat a declarat joi, 23 iulie, după semnarea Acordului de constituire a Alianței pentru Integrare Europeană 3 că cele trei partide au convenit să asigure o reformă profundă, inclusiv la capitolul instituții de drept.

”Am convenit solidar că trebuie să fie scoase de sub orice formă de subordonare politică și avem determinarea necesară și sprijinul din partea partenerilor de dezvoltare”, a declarat Vlad Filat.

”Obiectivul pe care îl avem reiese în modul cel mai direct din năzuințele oamenilor – avem nevoie de reforme, să îndeplinim un șir de condiții pentru ca să reluăm și să îmbunătățim relațiile cu partenerii de dezvoltare, să avem rezultate palpabile în lupta împotriva corupției care trebuie să fie fără de preferințe”, a adăugat liderul PLDM.

Vlad Filat a declarat că urmează o perioadă deloc ușoară pentru Republica Moldova ”care necesită responsabilitate maximă pentru acei care au fost mandatați de către popor”.

El a menționat că negocierile pentru crearea Alianței au fost grele, dar a remarcat că cele trei partide au reușit să depășească neînțelegerile care au existat în trecut pentru a crea o nouă coaliție majoritară.

Vlad Filat a anunțat că urmează să fie finalizate discuțiile privind candidaturile la funcțiile ministeriale și să înceapă procedurile pentru învestirea guvernului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
21,07
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,69 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău