FIFA s-a răzgândit: Fără alcool pe stadioanele CM 2022 din Qatar. Fanii sunt supărați

  • 19 Noiembrie 2022 17:37
FIFA s-a răzgândit: Fără alcool pe stadioanele CM 2022 din Qatar. Fanii sunt supărați

Suporterii care merg pe stadioanele Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar nu vor putea cumpăra alcool. FIFA și-a schimbat politica în privința acestui lucru cu două zile înainte de începerea turneului final al CM 2022, relatează BBC. Alcoolul urma să fie servit „în zone selectate din cadrul stadioanelor”, în ciuda faptului că vânzarea sa este strict controlată în țara musulmană. Totuși, la presiunile Qatarului, decizia a fost anulată. Campionatul Mondial de Fotbal 2022 începe duminică, cu un meci în care țara gazdă, Qatar, va juca cu Ecuador, transmite Dgi24.ro.

Budweiser, un sponsor important al FFA, avea drepturi exclusive de a vinde bere la Cupa Mondială. „În urma discuțiilor dintre autoritățile țării gazdă și FIFA, a fost luată o decizie de a concentra vânzarea de băuturi alcoolice la festivalul fanilor FIFA, alte destinații ale fanilor și locații licențiate, eliminând punctele de vânzare a berii din perimetrele stadioanelor din Qatar pentru Cupa Mondială FIFA 2022”, arată o declarație a FIFA.

Decizia „nu are niciun impact asupra vânzării berii fără alcool Bud Zero,” care va rămâne disponibilă pe toate stadioanele Cupei Mondiale din Qatar. „Autoritățile din țara gazdă și FIFA vor continua să se asigure că stadioanele și zonele învecinate oferă o experiență plăcută, respectuoasă și plăcută tuturor fanilor”, se mai arată în declarație.

Qatarul este o țară în care consumul de alcool este foarte restricționat și cu greu poate fi consumat în unele hoteluri din Doha. Budweiser a postat vineri un mesaj pe Twitter în care spunea: „Ei bine, acest lucru este ciudat”, dar postarea a fost ștearsă la scurt timp. Un purtător de cuvânt al AB InBev, care deține Budwiser, a spus că nu poate merge înainte cu „unele dintre activările planificate pe stadioane” din cauza „circumstanțelor aflate în afara controlului” companiei.

Asociația Suporterilor de Fotbal (FSA) a criticat decizia. „Unor fani le place să bea o bere la un meci, iar altora nu, dar adevărata problemă este răzgândirea în ultimul minut, care vorbește despre o problemă mai largă: lipsa totală de comunicare și de claritate din partea comitetului de organizare față de suporteri”, a spus un purtătorul de cuvânt al FSA.

„Dacă se pot răzgândi cu privire la acest lucru la un moment dat, fără nicio explicație, suporterii se pot întreba dacă organizatorii își vor îndeplini alte promisiuni legate de cazare, transport sau probleme culturale”, a mai spus purtătorul de cuvânt.Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,06 m/s
Thu
21
Fri
22
Sat
22
Sun
20
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău