FIFA | Niciun rus nu va fi implicat în programul antidoping la Campionatul Mondial de Fotbal 2018

  • 09 Iunie 2018 18:48
FIFA | Niciun rus nu va fi implicat în programul antidoping la Campionatul Mondial de Fotbal 2018

Rusia nu va fi implicată sub nicio formă în controalele antidoping care vor fi efectuate în timpul turneului final al Cupei Mondiale de fotbal 2018, a anunțat FIFA.

„Niciun rus nu va fi implicat în programul antidoping care se va derula, iar toate analizele eșantioanelor care vor fi recoltate se vor face în laboratoare acreditate de Agenția Mondială Antidoping din afara Rusiei. FIFA a luat toate măsurile necesare pentru a se asigura că gestionarea și livrarea probelor vor fi absolut sigure”, a declarat un purtător de cuvânt al FIFA.

RUSADA, agenția rusă antidoping, și-a pierdut acreditarea în 2015, în urma raportului privind dopajul pe scară largă din atletismul rus. Apoi, scandalurile de dopaj s-au succedat.

În urmă cu doi ani, un raport întocmit de Richard McLaren a dezvăluit existența unui program de dopaj susținut de către statul rus, în timpul JO de iarnă de la Soci (2014). Din acest motiv, Rusia a fost privată de Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, unde sportivii săi, care au demonstrat că nu au fost implicați în cazuri de dopaj, au putut concura doar sub drapel neutru. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău