FIFA a înființat Tribunalul Fotbalului pentru a accelera soluționarea litigiilor dintre jucători și cluburi

  • 01 Octombrie 2021 16:00
FIFA a înființat Tribunalul Fotbalului pentru a accelera soluționarea litigiilor dintre jucători și cluburi

FIFA a anunțat punerea în funcțiune, începând de vineri, a Tribunalului Fotbalului, care regrupează instanțele decizionale actuale într-una singură, pentru a facilita soluționarea litigiilor și luarea deciziilor în privința aplicării regulamentului, informează EFE, potrivit DIGI24.ro.

Tribunalul, a cărui înființare a fost aprobată în cadrul ultimului Congres al FIFA, desfășurat în luna mai, este compus din trei camere, iar activitatea sa va aplica noile reguli procedurale pentru rezolvarea litigiilor, cu proceduri gratuite dacă cel puțin una dintre părți este o persoană fizică.

FIFA a precizat că tribunalul „va accelera procesele aflate în desfășurare, pe lângă concentrarea și stipularea clară a elementelor de guvernanță”. De asemenea, instanța va avea un „sistem decizional mai eficient” și care va marca „o nouă etapă în actuala reformă a cadrului de reglementare a fotbalului”, după modificările pe această temă aprobate începând din 2017, transmite Agerpres. 

Tribunalul va dispune de o Cameră de soluționare a litigiilor, care va rezolva plângerile de muncă între jucători și cluburi, precum și cele legate de indemnizația de formare, o alta pentru statutul jucătorilor și încă o Cameră rezervată agenților.

Membrii primelor două camere au fost numiți de Consiliul FIFA pe 10 septembrie iar cei ai Camerei agenților vor fi desemnați atunci când Regulamentul FIFA va fi aprobat. Forul fotbalistic mondial prevede ca acest lucru să se întâmple înainte de sfârșitul acestui an și să intre în vigoare de la 1 iulie 2022.

FIFA estimează că, anual, Camera de soluționare a litigiilor va soluționa aproximativ 3.500 de cazuri, iar Camera pentru statutul jucătorilor va analiza 700 de reclamații și va procesa aproximativ 6.000 de cereri de reglementare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău