Festivalul Mawazine din Rabat doboară recordul de asistență cu 2,75 milioane de spectatori

  • 01 Iulie 2019 20:00
Festivalul Mawazine din Rabat doboară recordul de asistență cu 2,75 milioane de spectatori

Festivalul Mawazine din Rabat, care s-a încheiat sâmbătă după nouă zile de desfășurare pe scenele din capitala marocană și din localitatea vecină Salé, și-a doborât propriul record de asistență anul acesta cu participarea a 2.750.000 de spectatori, potrivit cifrelor publicate luni de Maroc Culture, care a organizat evenimentul, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Organizatorii au asigurat că această cifră a transformat festivalul în evenimentul cu cea mai mare participare din lume, un titlu pe care îl revendică și alte festivaluri precum Glastonbury, Coachella, Lollapalooza sau Rock in Rio.

Comparativ cu alte festivaluri internaționale, Mawazine - care anul acesta a împlinit 18 ani de existență - a avut ca invitați 200 de artiști, iar majoritatea concertelor au fost gratuite pentru public.

Actuala ediție a avut o scenă principală și gratuită pe care au urcat artiști de renume mondial precum Rosalía, Maluma, Black Eyed Peas sau David Guetta, printre cei mai cunoscuți.

În afară de scena principală, pe care au cântat artiști internaționali, au fost instalate scene pentru muzicieni marocani, o scenă muzică arabă și încă una pentru muzica africană, toate gratuite; la acestea s-au adăugat alte două scene cu plată pentru a asculta muzica lumii cu sonorități etno.

Deși unele sectoare au criticat festivalul pentru costul ridicat pe care îl presupune pentru țară săracă precum Marocul, organizatorii au subliniat că bugetul pentru Mawazine nu a costat nimic statul, având în vedere că a beneficiat de sponsorizarea unor companii private, printre care se numără și principalele concerne din țară. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău