Festivalul Internațional de Film „MOLDOX” va avea loc la Cahul

  • 22 Septembrie 2016 19:50
Festivalul Internațional de Film „MOLDOX” va avea loc la Cahul

MOLDOX – un festival internațional de film documentar – se va desfășura în premieră în Moldova, mai exact în orașul Cahul, între 25-29 septembrie.

 Într-o conferință de presă, organizatorii festivalului, oameni de artă originari din Cahul, au declarat că misiunea festivalului este de a încuraja implicarea socială prin filme documentare. MOLDOX își propune crearea unei platforme unde se vor putea obține informații despre acțiuni, se vor organiza workshop-uri, masterclass-uri și seminare pentru tineri, susținute de producători experimentați în filmul documentar din Moldova și peste hotare. Proiecțiile de film, acțiunile cu autoritățile locale și cu ONG-urile, și workshop-urile din cadrul primei ediții vor fi centrate pe subiecte ca exodul, libertatea de exprimare, pământ și oameni, transmite IPN.

Mariana Țurcan, responsabilă de comunicare în cadrul evenimentului, a comunicat jurnaliștilor că ideea organizării acestui festival s-a copt mai mulți ani și s-a decis organizarea lui la Cahul inclusiv pentru că se urmărește aducerea practicilor europene la nivel local.

Maxim Cârlan, regizor originar din Cahul, a remarcat că în cadrul festivalului MOLDOX vizitatorii vor avea ocazia să urmărească proiecțiile unora dintre cele mai bune filme documentare sociale din întreaga lume, dar și vor putea participa la diferite activități, workshop-uri și masterclass-uri dedicate tuturor celor care își doresc să genereze schimbări sociale prin puterea filmului documentar. Fiecare proiecție de film va fi urmată de discuții și chemare la acțiune.

Printre invitații speciali ai evenimentului vor fi Vasile Ernu, scriitor și publicist român, Ana-Felicia Scutelnicu, regizoare din Moldova cu multiple premii internaționale, Vika Jigulina – DJ și producătoare de muzică născută la Cahul, Moritz Siebert din Germania, regizorul filmului „Those who jump”, Rokhsareh Ghammaghami din Iran,  regizoarea filmului „SONITA”, Vlad Petri din România, regizorul filmului „București, unde ești?”.

Proiecțiile de filme dar și laboratoarele vor avea loc în Palatul de Cultură din Cahul. Intrarea la toate proiecțiile de film este gratuită. Filmele vor fi proiectate în limba originală cu subtitrări în limba română.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:3,6 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău