Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru „ClassFest”, ediția a VII-a

  • 27 Aprilie 2017 19:42
Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru „ClassFest”, ediția a VII-a

Institutul Clutural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău sprijină participarea a patru școli românești de teatru: Universitatea de Arte din Tîrgu-Mureș; Universitatea de Arte „George Enescu”, Iași, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” din București și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu la cea de-a șaptea ediție a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru și Film ClassFest.

Evenimentul este organizat de Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău și va avea loc în perioada 1 – 6 mai 2017.

Co-finanțatori ai festivalului sunt:Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, Centrul Cultural German Akzente în Moldova, Institutul Goethe, România, Institutul Polonez București, Fondul Interstatal de Colaborare Umanitară a Statelor CSI, Centrul Rus de Știință și Cultură în Republica Moldova.

Pe parcursul celor șase zile festivaliere, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole diverse ca gen, formulă estetică și stilistică, prezentate de studenții de la Institutul de Stat de Teatru și Cinematografie, Erevan, Armenia;Academia Națională de Arte din Minsk, Belarus;Universitatea de Stat de Teatru și Film „Shota Rustaveli” (TAFU), Tbisili, Georgia;Academia de Teatru și Film Athanor, Passau, Germania;Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Chișinău, Republica Moldova;Școala Națională de Film, Televiziune și Teatru, Lodz, Polonia & Teatr-Pralnia, Ucraina;Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, România; Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, București, România; Universitatea de Arte „George Enescu”, Iași, România; Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, România; Institutul Național de Artă Teatrală Sankt Petersburg, Rusia; Universitatea Națională de Teatru, Film și TV „Karpenko-Kary”, Kiev, Ucraina.

Spectacolele din cadrul festivalului vor fi prezentate pe scenaTeatruluiNațional„Eugene Ionesco”,Teatrului de Revistă „Ginta Latină”,Teatrului Național „Satiricus I.L. Caragiale”,Teatrului Republican de Păpuși „Licurici”,Teatrului Dramatic Rus de Stat „A.P Cehov”,Teatrului Republican „Luceafărul”și Teatrului Național „Mihai Eminescu”.

Participanții la festival vor avea posibilitatea să participe la o serie de ateliere de creație susținute de actori și regizori reprezentativi: Marius Gilea, București, România;Yuri Kostanyan,Erevan, Armenia; Martina Pecková Černá, Republica Cehă;MarcinBrzozowski, Polonia; Anna Galás Kosil, Polonia; Serghei Bîzgu, Sankt Petersburg, Rusia; Vlad Ciobanu, Republica Moldova;Nelly Cozaru,Republica Moldova; Julo Krištof, Slovacia; Attila Szabó, Ungaria.

În cadrul festivalului, participanții vor vizitaexpoziții de scenografie, vor audiarecitaluri muzicale susținute de studenții Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

Parteneri media: Jurnal TV, Realitatea TV, NorocTV, Radio Chișinău, Teleradio Moldova 1, Infotag, Moldova. org, Diez, Zugo, Orașul meu, Locals.

Accesul la evenimente este liber.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău