Festivalul Internațional al Artelor Scenice ”Bienala Teatrului Eugene Ionesco”, la Chișinău

  • 21 Mai 2014 14:17
Festivalul Internațional al Artelor Scenice ”Bienala Teatrului Eugene Ionesco”, la Chișinău

La Chișinău începe, miercuri, 21 mai, Festivalul Internațional al Artelor Scenice ”Bienala Teatrului Eugene Ionesco”.

Ediția de anul acesta, a XI-a la număr, se va desfășura sub genericul ”Să facem teatru, nu război”, în contextul confruntărilor din regiune, au subliniat organizatorii. Festivalul va cuprinde peste 20 de spectacole de teatru, muzică și dans, cu trupe din 10 țări, și va dura până pe 15 iunie. 

Sloganul ediției de anul acesta, „Make theatre, not war”, adică ”Să facem teatru, nu război”, este inspirat din realitățile geopolitice actuale, a explicat directorul Teatrului ”Eugene Ionesco”, Val Butnaru.

Printre numele notorii pe care le aduce la Chișinău Festivalul Bitei se numără teatrul Shakespeare’s Globe din Marea Britanie, Compania BRAF din Franța și Teatrul Odeon din România. Spectatorii îi vor putea vedea și pe regizorul Alexandru Dabija, omul de televiziune, Cătălin Ștefănescu și actrița Ada Milea. De asemenea, Teatrul ”Eugene Ionesco” va prezenta o premieră, spectacolul ”Oscar și Tanti Roz”, a subliniat Petru Vutcarău, director artistic al teatrului.

Pentru prima dată Festivalul Bitei a fost inclus în lista festivalurilor de talie națională și a beneficiat de o finanțare mai mare, în comparație cu edițiile anterioare. Pentru desfășurarea bienalei, a fost alocat de la bugetul de stat un milion de lei, a declarat ministrul Culturii, Monica Babuc.

Bugetul total al festivalului este de aproape 2 milioane de lei, iar prețul biletelor variază între 100 și 200 de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău