Ferrari și Fiat vor să ajute Italia să faca față crizei coronavirusului prin producerea de ventilatoare

  • 19 Martie 2020 19:19
Ferrari și Fiat vor să ajute Italia să faca față crizei coronavirusului prin producerea de ventilatoare

Constructorii auto italieni Ferrari și Fiat Chrysler discută cu Siare Engineering, cel mai mare producător de ventilatoare mecanice din Italia, pentru a-l ajuta să își majoreze producția acestor echipamente de care este urgentă nevoie în contextul crizei coronavirusului, au declarat joi o serie de oficiali ai acestor companii, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Italia este în epicentrul unei pandemii iar Guvernul de la Roma a demarat un amplu program de creștere a numărului de paturi de spital, care au nevoie însă de ventilatoare mecanice pentru a-i ajuta pe pacienți să respire.

Siare Engineering, o companie cu sediul în nordul Italiei, regiune unde numărul deceselor de coronavirus se apropie de 3.000 și continuă să crească, poartă discuții cu Fiat Chrysler (FCA), Ferrari și producătorul italian de componentene auto Marelli pentru a produce unele componente de ventilatoare mecanice și posibil să se implice și în asamblarea ventilatoarelor.

Directorul general de la Siare Engineering, Gianluca Preziosa, a spus că există unele elemente comune între industria auto și producția de ventilatoare deoarece ambele sectoare se bazează pe echipamente electronice și pneumatice. "Discutăm cu Fiat Chrysler, Ferrari și Marelli pentru a încerca să înțelegem dacă ne pot ajuta în procesul de producție a componentelor electronice", a declarat Gianluca Preziosa.

Un purtător de cuvânt al holdingului Exor, firma mamă care deține atât FCA cât și Ferrari, a informat că joi au avut loc o serie de reuniuni cu Siare Engineering pentru a studia fezabilitatea unei cooperări iar o decizie este așteptată în următoarele ore. Purtătorul de cuvânt a dezvăluit că cele două opțiuni care sunt analizate sunt: sprijinirea Siare pentru a-și extinde capacitatea de producție la uzina sa grație tehnicienilor puși la dispoziție de FCA și Ferrari, sau transferul producției pentru anumite componente ale ventilatoarelor către facilitățile celor doi constructori auto.

O sursă din apropierea discuțiilor a spus că Ferrari este gata să înceapă să producă componente de ventilatoare la renumita sa uzină de la Maranello, care este amplasată în apropiere de uzina Siare Engineering, dar că deocamdată nu a luat încă o decizie definitivă.

Gianluca Preziosa a subliniat că un alt avantaj al unui parteneriat cu constructorii auto este puterea de cumpărare de care dispun aceste firme mari, putere care le permite acestora să obțină mai ușor componente pe care o firmă mai mică precum Siare are dificultăți în a și le procura ca urmare a perturbării lanțurilor globale de aprovizionare din cauza coronavirusului. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău