Fenomen rar în Japonia

  • 17 Octombrie 2018 18:50
Fenomen rar în Japonia

Florile delicate de cireș, care de obicei marchează sosirea primăverii în Japonia, și-au făcut apariția din nou în această toamnă, un fenomen rar, după cum a explicat miercuri o agenție de meteorologie niponă, potrivit AFP și Agerpres.

Această înflorire neobișnuită ar putea fi efectul fenomenelor meteorologice înregistrate de-a lungul anului, cu un sezon al taifunurilor foarte activ, potrivit experților întrebați de presa japoneză, care a descoperit cireși înfloriți în mai multe locuri recunoscute pentru abundența acestor arbori.

Potrivit agenției meteorologice Weathernews, peste 300 de persoane din țară au semnalat cireși înfloriți în zonele în care locuiesc, cu ocazia unui sondaj realizat săptămâna trecută.

Hiroyuki Wada, un specialist de la Asociația florilor din Japonia, crede că apariția surprinzătoare a florilor de cireș poate avea legătură cu capriciile vremii.

Furtunile violente au provocat căderea frunzelor arborilor, ceea ce, în mod normal, declanșează o reacție care inhibă înflorirea până în primăvară, a explicat specialistul pentru postul de televiziune publică NHK. Cu toate acestea, perioada călduroasă care a urmat sezonului taifunurilor ar fi putut determina înflorirea arborilor.

"Acest lucru s-a întâmplat și în trecut, dar nu îmi amintesc să fi fost la o scară atât de largă", a observat acesta.

Japonia s-a confruntat anul acesta cu o serie de taifunuri, cel mai puternic fiind Jebi, care a provocat moartea a 11 persoane la începutul lunii septembrie și a determinat închiderea aeroportului din Osaka (Kansai International Airport).

Hiroyuki Wada crede totuși că această înflorire în afara sezonului nu ar trebui să afecteze fenomenul celebrat primăvara, marcat de o explozie de roz și alb, care atrage o mulțime de turiști și îi determină pe japonezi să iasă în parcuri.

"Mugurii care au înflorit acum nu vor mai înflori la primăvară. Însă numărul acestora nu este foarte mare. Nu cred că va afecta înflorirea de anul viitor", a declarat specialistul pentru NHK.

sursa: digi24

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău