STUDIU Oxford | Femeile însărcinate și bebelușii nou-născuți prezintă un risc mai mare de complicații severe din cauza COVID-19

  • 23 Aprilie 2021 15:30
STUDIU Oxford | Femeile însărcinate și bebelușii nou-născuți prezintă un risc mai mare de complicații severe din cauza COVID-19

Femeile însărcinate și copiii lor nou-născuți, care contractează COVID-19, se confruntă cu un risc de complicații mai mare decât se știa până acum, potrivit concluziilor unui studiu anunțate vineri de cercetătorii britanici.

O infectare cu coronavirus la nou-născuți este asociată cu un risc de trei ori mai mare de complicații medicale grave, confom unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Oxford. În același timp, femeile însărcinate prezintă un risc mai mare de complicații precum naștere prematură, tensiune arterială ridicată și risc de insuficiență de organe, necesitatea internării la terapie intensivă și, posibil, deces.

"Femeile disgnosticate cu COVID-19 în timpul sarcinii au un risc cu 50% mai mare de a dezvolta complicații legate de sarcină, în comparație cu femeile neafectate de COVID-19", a declarat Aris Papageorghiou, unul din coordonatorii studiului și profesor de medicină fetală la Universitatea Oxford.

Studiul a fost realizat în 18 țări, cu participarea a peste 2.100 femei însărcinate, iar în cadrul acestuia fiecare femeie afectată de COVID-19 a fost comparată cu alte două femei neafectate de coronavirus, care au născut în același timp, la același spital. Concluziile studiului, publicate în revista medicală JAMA Pediatrics, au relevat, totodată, că nașterea prin operație cezariană ar putea fi asociată cu un risc mai mare de infectare cu virusul a nou-născutului. Pe de altă parte, potrivit cercetătorilor, alăptarea nu pare a mări riscul ca bebelușii să contracteze COVID-19 de la mamele lor. 

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău