Felcer, care a activat peste 42 de ani în sistemul medical din R. Moldova, a murit de COVID-19

  • 06 Mai 2020 12:09
Felcer, care a activat peste 42 de ani în sistemul medical din R. Moldova, a murit de COVID-19

S-a mai stins din viață un lucrător medical răpus de COVID-19. Este vorba de un felcer, Vera Godoroja, în vârstă de 62 de ani, care a lucrat la Substația de Asistență Medicală Urgentă Căușeni, timp de 42 de ani.

CNAMUP anunță miercuri, 6 mai, despre decesul felcerei Vera Godoroja, care a activat peste 42 de ani în sistemul medical din R. Moldova.

„IMSP CNAMUP a pierdut o adevărată profesionistă, un exemplu de virtute și de onestitate, un model de conduită pentru multe generații de asistenți medicali de acum înainte. Regretata noastră colegă a activat ca felcer mai mult de 42 de ani. De nenumărate ori a luptat pentru salvarea vieții oamenilor și a făcut tot posibilul pentru a acorda pacienților primul ajutor medical calificat. Doamna Vera era o persoană plină de bunătate, sinceritate și omenie”, scriu reprezentanții instituției.

Inițial Ministerul Sănătății a informat despre decesul acesteia fără a preciza că era lucrător medical, ci doar faptul că este al 140-lea caz letal provocat de COVID-19. Ulterior, ministerul a revenit cu un comunicat, în care a făcut precizările de rigoare și și-a exprimat regretul față de pierderea ”unui coleg din sistemul medical”. Aceasta a fost internată inițial la IMSP SCBI Toma Ciorba și transferată pe data de 16.04.2020, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, mai informează Ministerul Sănătății.

Astăzi au fost anunțate 4 noi decese provocate COVID-19, iar numărul total al deceselor se ridică la 140, iar cel al lucrătorilor medicali este de 7.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău