Federica Mogherini intenționează să efectueze în luna octombrie o vizită la Minsk, a anunțat ambasadorul UE în Republica Belarus

  • 06 August 2019 16:18
Federica Mogherini intenționează să efectueze în luna octombrie o vizită la Minsk, a anunțat ambasadorul UE în Republica Belarus

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, Federica Mogherini, intenționează să efectueze, în luna octombrie, o vizită în Republica Belarus, scrie Rador.

Deocamdată, data exactă a vizitei nu a fost stabilită, a anunțat, marți, șeful reprezentanței diplomatice a UE în Republica Belarus, Andrea Viktorin, în timpul întâlnirii cu premierul belarus, Serghei Rumas. "Federica Mogherini se pregătește să viziteze capitala belarusă, Minsk, în luna octombrie.

A existat o discuție cu ministrul de externe al acestei republici, Vladimir Makei, referitoare la data efectuării vizitei" - a declarat Viktorin, citată de Agenția BelTA.

Anterior, într-un interviu acordat Agenției BelaPAN, Andrea Viktorin a declarat că vizita lui Mogherini în Republica Belarus ar putea fi consacrată semnării între Minsk și Bruxelles a Acordului de simplificare a regimului vizelor.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău