Federația Moldovenească de Fotbal a primit premiul de aur UEFA pentru Proiectul ”Fotbal în școli”

  • 27 Septembrie 2022 08:21
Federația Moldovenească de Fotbal a primit premiul de aur UEFA pentru Proiectul ”Fotbal în școli”

Federația Moldovenească de Fotbal a primit premiul de aur UEFA pentru Proiectul ”Fotbal în școli”. Ceremonia de decernare a avut loc la Madrid, în timpul Conferinței UEFA Grassroots. Forul continental a anunțat despre câștigarea prestigiosului premiu de către FMF încă în aprilie curent, dar a oferit trofeul în luna în care UEFA desfășoară săptămâna fotbalului de mase, a fotbalului pentru toți.

Proiectul ”Fotbal în școli” reprezintă pilonul principal al Strategiei Asociației de Fotbal din Moldova (FMF), de care beneficiază până acum peste 16.000 de elevi și peste 500 de profesori. Scopul proiectului este popularizarea fotbalului printre copii. FMF preconizează să implice în proiect circa 45.000 de copii până în anul 2024.

Oferind cursuri de instruire în fotbal, renovând terenurile și infrastructura din jur, creând colaborarea dintre instituțiile de învățământ și cluburile de fotbal, FMF creează oportunități pentru copii de a crește într-un mediu fericit și sănătos, precum și de a fi mai implicați la școală.

Conferința UEFA Grassroots este unul dintre cele mai prestigioase evenimente organizate de UEFA, la care participă reprezentanții tuturor țărilor membre ale forului european. FMF a fost reprezentată de Secretarul General, Serghei Butelschi și de managerul Grassroots, Diana Bulgaru, care totodată face parte din Panelul (Grassroots Panel) UEFA de dezvoltare a fotbalului de mase.

Conferința, care a durat patru zile, este prima de acest gen din 2019, reconectând asociațiile naționale din întreaga Europă, precum și alte confederații continentale ale FIFA și UEFA, după pandemia de COVID-19, într-un schimb de experiență și bune practici, care stabilește un dialog comun pentru viziunea viitorului. Au avut loc o serie de ateliere de lucru, discuții și prezentări, care detalizează unele dintre progresele realizate pentru a se asigura că bazele jocului rămân la fel de solide ca întotdeauna.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău