Federația engleză de fotbal va avea prima femeie președinte din istorie

  • 08 Iunie 2021 11:47
Federația engleză de fotbal va avea prima femeie președinte din istorie

Femeia de afaceri Debbie Hewitt va deveni primul președinte de sex feminin al Federației engleze de fotbal începând din 2021, transmite hotnews.ro.

Federația Engleză de Fotbal (FA) a numit-o marți pe Debbie Hewitt președinte al forului începând din ianuarie 2022. Este prima femeia care va fi la cârma FA, scrie sursa citată

Format în 1863, FA lucrează la a deveni mai incluziv, încercând creșterea diversității în rândul jucătorilor, oficialilor, antrenorilor și forurilor ce guvernează fotbalul englez.

Greg Clarke, fostul președinte, a demisionat în noiembrie, după ce i-a numit pe fotbaliștii de culoare drept "colorați", un termen jignitor în Marea Britanie.

El a folosit expresia "fotbaliști colorați" în timp ce vorbea despre modul în care unii internauți îi atacă pe jucătorii de culoare. Totul s-a întâmplat într-o audiere prin video în fața Comisiei pentru Digital, Cultură, Media și Sport (DCMS)a Camerei Comunelor.

Deși și-a cerut scuze, Clarke a părăsit și funcția de vicepreședinte al FIFA, ca urmare a incidentului.

Pe de altă parte, Hewitt este o femeie de afaceri de succes, fiind președintele unui lanț de restaurante și a grupului Visa Europe.

Decizia de numire a lui Hewitt vine după ce FA s-a confruntat cu proteste la scară largă generate de proiectul Super Ligii europene. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie moderată
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău