FBI efectuează percheziții la locuința oligarhului rus Oleg Deripaska de la Washington

  • 20 Octombrie 2021 09:14
FBI efectuează percheziții la locuința oligarhului rus Oleg Deripaska de la Washington

FBI derulează "activități de aplicare a legii" la locuința oligarhului rus Oleg Deripaska de la Washington, informează marți NBC News, citând un purtător de cuvânt al agenției, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Agenți federali se aflau în exteriorul proprietății și restricționau accesul, a scris reporterul NBC Tom Winter într-o postare pe Twitter.

Un reprezentant al FBI a declarat pentru Reuters că efectuează activități autorizate de lege la o locuință de pe 30th Street din Washington, dar nu a confirmat că este vorba despre locuința lui Deripaska. O relatare a Washington Post din 2017 a legat o proprietate de pe acea stradă de miliardarul rus.

Într-o înregistrare video difuzată de Live Reuters se poate vedea un agent FBI pe aleea din fața locuinței, care este izolată cu bandă galbenă.

Deripaska, 53 de ani, un miliardar influent și un asociat al președintelui rus Vladimir Putin, a fost introdus pe lista neagră a sancțiunilor de către SUA în 2018. El a fost introdus pe listă alături de alți ruși influenți din cauza legăturilor cu președintele rus Vladimir Putin, după presupusa ingerință rusă în alegerile prezidențiale din 2016.

El deține o parte din acțiune gigantului aluminiului Rusal prin intermediul capitalului său de la compania mamă En+ Group.

Washingtonul a renunțat anterior la sancțiunile împotriva celor două companii, dar le-a păstrat pe cele care îl vizează pe Deripaska.

El a introdus o acțiune în instanță pentru a obține ridicarea sancțiunilor care îl vizează, dar aceasta a fost respinsă în luna iunie.

După apariția informațiilor privind această percheziție cotația acțiunilor Rusal la Moscova a scăzut cu 6%.

Reprezentantul lui Deripaska de la Moscova nu a răspuns până acum unei solicitări de a comenta informația, iar cei doi avocați care lucrează pentru el în SUA nu au putut fi contactați, notează Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău