FBI confirmă ancheta privind presupusa interferență rusă în alegerile americane

  • 20 Martie 2017 18:12
FBI confirmă ancheta privind presupusa interferență rusă în alegerile americane

Directorul FBI, James Comey, a confirmat pentru prima dată oficial luni, în cursul unei audieri în Congres, că Biroul de Investigații anchetează presupusa interferență rusă în alegerile prezidențiale din 2016, relatează News.ro.

„Practica noastră este să nu confirmăm existența anchetelor în curs.Însă, în circumstanțe neobișnuite, în care este în interesul public”, a spus șeful FBI.

„Am fost autorizat de Departamentul de Justiție să confirm că FBI, în cadrul misiunii noastre de contrainformații, anchetează eforturile Guvernului rus de a interfera cu alegerile din 2016, iar acest lucru include anchetatarea naturii oricăror legături între persoane associate echipei de campanie a lui Trump și Guvernul rus și dacă a existat o coordonare între echipa de campanie și eforturile Rusiei”, a anunțat oficialul, precizând că, la fel ca în cazul oricărei anchete de acest fel, agenții vor evalua și dacă a fost comisă vreo infracțiune.

Comey a descris ancheta drept „deschisă, în curs”.

Directorul FBI a atras atenția, în cursul audierii, și că scurgerile de informații secrete reprezintă o infracțiune.

Comisia de Informații a Camerei Reprezentanților organizează luni o audiere publică în cursul căreia șeful FBI, James Comey, și omologul său din agenția de supraveghere a comunicațiilor, NSA, Mike Rogers, sunt audiați în legătură cu relațiile dintre Rusia și tabăra Trump.

Președintele acestei comisii, republicanul Devin Nunes, a apreciat deja că nu există nicio dovadă că echipa lui Trump a fost implicată într-o campanie de destabilizare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău