Fază de cascadorii râsului: Un blogger militar rus devine viral pe rețelele de socializare după ce s-a rănit cu un lansator antitanc AT4

  • 10 Aprilie 2023 13:57
Fază de cascadorii râsului: Un blogger militar rus devine viral pe rețelele de socializare după ce s-a rănit cu un lansator antitanc AT4

Canalul de YouTube al bloggerului militar rus Alexei Smirnov, cunoscut sub numele de ''Krupnokalibernyy Perepolokh'', a atras brusc atenția a numeroși internauți după ce acesta a încercat să tragă cu un lansator de grenade antitanc AT4, de proveniență suedeză. După cum se poate observa și în imagini, bloggerul militar rus nu a fost instruit corespunzător cu privire la modul de utilizare al lansatorului de grenade antitanc AT4, iar utilizarea neconformă l-a rănit destul de serios pe acesta în zona feței, scrie defenseromania.ro.

YouTuberul pro-rus a publicat un videoclip în care a încercat să compare diferite tipuri de lansatoare de rachete RPG rusești cu legendarul AT4 suedez, precizează publicația Defence Blog.

Propagandistul Aleksei Smirnov a testat mai multe ''arme NATO'' - probabil capturate de militarii ruși de pe frontul din Ucraina - dar nu a citit instrucțiunile și nici nu le-a inspectat înainte de le utiliza. Propagandistul rus Alexei a vrut să demonsterze ca armelor NATO sunt un eșec în comparație cu cele rusești - a luat un lansator de grenade AT4 suedez, a tras și s-a lovit singur în față.

Smirnov a încercat să tragă cu AT4, dar a fost lovit puternic în zona fetei, deoarece nu a manevrat corect lansatorul, iar reculul a fost destul de puternic. Cu toate acestea, bloggerului militar rus nu recunoaște că el este vinovat pentru incident și spune că lansatorul este de slabă calitate.

,,Ce se întâmplă dacă încercăm să tragem din lansatorul de grenade suedez AT4? Ei bine, vom vedea", a spus Smirnov, punându-și arma pe umăr și apăsând pe trăgaci.

Pe Twitter, numeroși utilizatori au comentat ironic că bloggerul rus nu a citit manualul cu instrucțiuni înainte de utilizare și nu a înțeles de ce există o mâner pliabil instalat pe lansatorul de grenade AT4.

Mânerul din față este atașat de lansator și este conceput pentru a ajuta la stabilizarea pe umăr a AT4 atunci când utilizat. Înainte de a trage, soldatul trebuie să prindă opritorul de umăr cu mâna dreaptă și mânerul din față cu mâna stângă.

Însuși autorul canalului de YouTube este o persoană foarte toxică, care a fost văzut participând la acțiuni militare în Ucraina încă din 2014 și susținând formațiunile militare pro-ruse din teritoriul ocupat al Ucrainei.

În ceea ce privește AT4, acesta necesită puțină pregătire și este destul de simplu de utilizat, ceea ce îl face potrivit pentru a fi utilizat pe câmpul de luptă. Saab a avut un succes considerabil în vânzări cu acest tun fără recul, ceea ce îl face să fie una dintre cele mai răspândite arme antitanc ușoare din lume.

AT4 - lansator de grenade suedez de unică folosință, a fost utilizat de armata suedeză începand cu anul 1987. Lansatorul de grenade a fost dezvoltat de Saab Bofors Dynamics. Distanța maximă de tragere este de până la 2100 de metri, iar raza de ochire este de până la 300 de metri. Penetrarea blindajului, în funcție de proiectil, variază între 420 și 500 mm.

Spre deosebire de sistemul antitanc portabil suedezo-britanic NLAW, lansatorul de grenade AT4 este o armă mai ușoară -greutatea sa este de 6,7 kg. Este conceput pentru a distruge vehicule ușoare - transportoare blindate și vehicule de luptă pentru infanterie.

Reamintim că, anul trecut, forțele armate ucrainene au primit câteva mii de lansatoare de grenade AT4 pentru a le utiliza pe front împotriva blindatelor rusești. După cum am precizat mai sus, lansatorul de grenade antitanc AT4, utilizat de bloggerul militar rus Alexei Smirnov, poate fi unul dintre cele câteva lansatoare de acest tip pe care rușii le-au găsit abandonate pe frontul din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău