Faza acută a pandemiei de COVID-19 se va încheia în 2022, cu condiția ca 70% din populație să fie vaccinată (OMS)

  • 11 Februarie 2022 19:26
Faza acută a pandemiei de COVID-19 se va încheia în 2022, cu condiția ca 70% din populație să fie vaccinată (OMS)

"Faza acută" a pandemiei de COVID-19 se va încheia anul acesta, dacă va fi atins obiectivul ca 70% din populația lumii să fie vaccinată, a declarat vineri directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), informează AFP.

"Mizăm pe încheierea fazei acute a pandemiei în acest an, cu condiția, desigur, ca 70% din populația mondială să fie vaccinată până la mijlocul anului, până în iunie sau iulie", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, în vizită în Africa de Sud. "(Sfârșitul fazei acute) este în mâinile noastre (...). Aceasta e o chestiune de alegere", a adăugat el, relatează Agerpres.

Directorul OMS se afla în vizită la laboratoarele societății de biotehnologie Afrigen, cu sediul în Cape Town, unde a fost fabricat primul vaccin ARN mesager împotriva COVID-19 din Africa.

Elaborat pe baza secvențierii codului genetic public disponibil al laboratorului Moderna, acest vaccin va fi gata pentru teste clinice în noiembrie, iar omologarea lui este prevăzută pentru 2024.

"Acest vaccin va fi mai adaptat contextelor în care va fi utilizat, cu mai puține constrângeri privind stocarea și un preț mai mic", a declarat Tedros.

Proiectul Afrigen este susținut de OMS și mecanismul internațional COVAX pentru acces la vaccinuri.

Doar 11% dintre africani sunt vaccinați, rata cea mai mică din lume. Continentul trebuie să "majoreze de șase ori rata de vaccinare" împotriva COVID-19 pentru a spera la atingerea obiectivului de 70% persoane vaccinate fixat pentru sfârșitul primului semestru al lui 2022, potrivit OMS Africa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău