Fâșia Gaza | Lovituri aeriene israeliene după lansarea unor baloane incendiare

  • 26 Iulie 2021 08:15
Fâșia Gaza | Lovituri aeriene israeliene după lansarea unor baloane incendiare

Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra Fâșiei Gaza duminică după lansarea unor baloane incendiare spre teritoriul său din enclava palestiniană care au provocat incendii de vegetație, notează AFP.

Loviturile, care nu au făcut victime, au luat ca țintă o zona nelocuită din nordul enclavei și un loc de antrenament al mișcării islamiste Hamas, aflată la putere în Fâșia Gaza, la Khan Younes (sud), au indicat surse in cadrul serviciilor de securitate palestiniene.

Israelul anunțase anterior că va reduce la jumătate zona de pescuit autorizată în largul Fâșiei Gaza.

"S-a decis reducerea zonei de pescuit autorizate în Fâșia Gaza de la 12 mile marine la șase mile marine", a afirmat filiala militară a organismului israelian responsabil pentru operațiunile civile din teritoriile palestiniene (COGAT).

"Decizia a fost luată din cauza lansării unor baloane incendiare din Fâșia Gaza în direcția Israelului, ceea ce constituie o încălcare a suveranității israeliene", potrivit comunicatului COGAT.

El a avertizat că "Hamas, responsabil de activitățile din Fâșia Gaza și de toate acțiunile desfășurate din Fâșia Gaza spre statul Israel, trebuie să sufere consecințele violențelor comise împotriva cetățenilor statului Israel".

Duminică mai devreme, incendii de vegetație au fost stinse "în trei locuri situate într-o mică zonă din regiunea Eshkol", a indicat un comunicat al pompierilor israelieni, precizând că "un expert a ajuns la concluzia că focurile au fost provocate de baloane incendiare".

La 12 iulie, Israelul a anunțat extinderea zonei de pescuit acordată locuitorilor din Fâșia Gaza și a importurilor autorizate în această enclavă, cele mai noi măsuri care urmăresc relaxarea controlului impus în timpul conflictului sângeros din mai dintre statul evreu și mișcarea islamistă Hamas.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău