Fâșia Gaza | 40 de palestinieni au fost uciși de la începutul protestelor la frontiera cu Israelul

  • 23 Aprilie 2018 19:17
Fâșia Gaza | 40 de palestinieni au fost uciși de la începutul protestelor la frontiera cu Israelul

Doi palestinieni au murit din cauza rănilor provocate de focurile de armă israeliene, a anunțat luni Ministerul Sănătății din Fâșia Gaza, numărul palestinienilor uciși de la începutul mișcării de protest la granița cu Israelul ajungând la 40, relatează AFP.

Numărul total al palestinienilor uciși a fost stabilit pe baza informațiilor furnizate de autoritățile sanitare din Gaza.

Abdullah Chamali (20 de ani) a murit după ce a fost rănit grav vineri în timpul ciocnirilor dintre protestatari și soldații israelieni. Cinci palestinieni au murit, între care și un adolescent de 15 ani, în urma violențelor din acea zi. 

Tahrir Wahba, în vârstă de 18 ani, a murit din cauza rănilor după ce a fost împușcat în cap pe 6 aprilie în sudul Fâșiei Gaza, potrivit aceleiași surse.

Majoritatea celor 40 de persoane ucise au fost împușcate de soldați la bariera de securitate care separă Israelul de enclavă. Unii au murit din cauza tirurilor de artilerie sau în atacuri aeriene israeliene.

Sute de palestinieni au fost răniți, fie de gloanțe, fie s-au intoxicat cu gaze, potrivit serviciilor de ajutor.

Zeci de mii de palestinieni din Fâșia Gaza, teritoriu aflat între Israel, Egipt și Marea Mediterană, s-au adunat începând cu 30 martie în apropierea graniței cu Israelul pentru a participa la 'Marșul întoarcerii', cerând dreptul palestinienilor de a se întoarce pe pământurile lor de unde au fost alungați sau au fugit după crearea statului Israel în 1948. Această mișcare de protest ar urma să dureze până la jumătatea lunii mai.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău