Farmaciile au semnalat lipsa unui medicament pentru tratarea gripei. Ministerul Sănătății anunță că a repartizat peste 4.700 de doze

  • 07 Februarie 2019 16:51
Farmaciile au semnalat lipsa unui medicament pentru tratarea gripei. Ministerul Sănătății anunță că a repartizat peste 4.700 de doze

Mai multe farmacii s-au adresat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale privind disponibilitatea medicamentului Tamiflu.

Potrivit unui comunicat al Ministerului, la data de 5 februarie curent, circa 4.720 de doze de Tamiflu, au fost distribuite în farmaciile din țară. 

Astfel, Tamiflu a fost distribuit farmaciilor, care au solicitat medicamentul, din mun. Chișinău și 27 raioane ale republicii: Briceni, Șoldănești, Anenii-Noi, Bălți, Basarabeasca, Cahul, Călărași, Căușeni, Ceadîr-Lunga, Nisporeni, Cimișlia, Comrat, Drochia, Dondușeni, Edineț, Fălești, Glodeni, Hîncești, Ialoveni, Leova,Orhei, Ocnița, Sîngerei, Strășeni, Telenești și Ungheni.

În același timp, autoritățile susțin că instituțiile medico-sanitare din țară au fost și sunt asigurate în continuare cu Tamiflu, care este este un preparat de prevenție și tratament al gripei și poate fi achiziționat din farmacii, doar în baza prescripției medicale.

Menționăm că 13 persoane au decedat după ce s-au îmbolnăvit de gripă. Conform datelor parvenite din teritoriile administrative în săptămâna 28 ianuarie - 03 februarie 2019, morbiditatea prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare a constituit 471,04 cazuri la 100 mii populație, depășind pragul epidemic (315,88 la 100.000 populație), cu o creștere de 3,7% în comparație cu comparație cu săptămâna precedentă.

Săptămâna trecută în Republica Moldova s-au înregistrat 348 cazuri noi de gripă sezonieră, iar situația epidemiologică este la nivel de intensitate medie, arată datele Ministerului Sănătății.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău