Fără teme pentru acasă și evaluări în săptămâna pascală, dar Ministerul Educației îndeamnă la excursii virtuale despre R.Moldova

  • 21 Aprilie 2020 15:17
Fără teme pentru acasă și evaluări în săptămâna pascală, dar Ministerul Educației îndeamnă la excursii virtuale despre R.Moldova

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării lansează un program educațional special pentru săptămâna pascală „Descoperim Republica Moldova, Împreună!”

Scopul programului este de a contribui de dezvoltarea educației pentru cunoașterea ținutului natal, pentru știință, creativitate și inovații, educației muzeale, prin istorie, pentru arte și pentru sport. 

Atât cadrele didactice cât și elevii, părinții pot accesa platformele de învățare în funcție de interese și treapta de școlaritate. Astfel, pot efectua excursii virtuale, descoperi personalități marcante, desena, cânta, dansa și cunoaște istoria ținutului natal etc. 

Platformele de învățare pot fi accesate aici:

Liceu: https://bit.ly/3abZIy1

Gimnaziu: https://bit.ly/3bm3RAY

Învățământ primar: https://bit.ly/2xI9Yky

Educație timpurie: https://bit.ly/2xLJAGi  

Platformele create reprezintă un suport de învățare, care poate fi valorificat de către cadrele didactice, într-un mod flexibil. Încurajăm abordarea programului, dar nu este unul obligatoriu, se mai spune în comunicatul ministerului.

Ministerul Educației apelează la cultura încrederii ca și principiu de bază pe care se va construi dialogul educațional.

În această săptămână, cadrele de conducere nu vor solicita dovezi cu privire la realizarea învățământului la distanță, iar pedagogii vor exclude temele pentru acasă și nu se vor administra probe de evaluare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Thu
20
Fri
21
Sat
22
Sun
19
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău