Fără taxe ilegale la școală. Copiii trebuie să se afle într-un mediu bazat pe corectitudine, profesionalism și siguranță

  • 30 August 2019 17:35
Fără taxe ilegale la școală. Copiii trebuie să se afle într-un mediu bazat pe corectitudine, profesionalism și siguranță

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării aduce la cunoștință ordinul nr.1074 din 29 august 2019 „Cu privire la unele acțiuni de prevenire și combatere a fenomenului colectărilor plăților informale în sistemul educațional”, emis în vederea prevenirii și combaterii coruperii cadrului didactic și a fenomenului corupției în instituțiile de învățământ.

„Părinții nu trebuie să achite sume ilegale, iar copiii trebuie să se afle la școală într-un mediu bazat pe corectitudine, profesionalism și siguranță, pentru că doar așa ei vor deveni adulți intoleranți la corupție și responsabili de propriile acțiuni. Meseria de cadru didactic este și trebuie să fie o profesie prestigioasă și de onoare, iar acuzațiile de corupție dăunează acestui obiectiv”, se arată în comunicatul ministerului. 

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării atrage atenția cadrelor manageriale/didactice ale instituțiilor de educație despre necesitatea reacționării prompte și întreprinderii tuturor măsurilor necesare în vederea prevenirii și contracarării fenomenului corupțional în cadrul instituțiilor de educație prin examinarea și elucidarea situațiilor concrete de implicare a subiecților în cazuri de corupție, precum și prin sesizarea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, după caz, a Centrului Național Anticorupție a oricărei tentative de abatere de la prevederile în materia interzicerii colectărilor plăților informale. 

Totodată, ministerul reamintește făcând trimitere la Ordinul legal, despre obligația personalului instituțiilor de educație de a întreprinde măsuri de informare, educare și propagare în rândurile elevilor, părinților/ reprezentanților legali ai elevilor și copiilor despre ilegalitatea și inadmisibilitatea inițierii și instigării la colectarea oricăror fonduri. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău