Fără brad, concerte și târguri de Crăciun în inima capitalei, anunță premierul Ion Chicu

  • 18 Noiembrie 2020 08:00
Fără brad, concerte și târguri de Crăciun în inima capitalei, anunță premierul Ion Chicu

Fără tradiționalul brad dedicat sărbătorilor de iară și fără târguri de Crăciun în Piața Marii Adunări Naționale. Anunțul a fost făcut de către prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, notează IPN. Potrivit premierului, despre această perioada a anului, discuțiile au început câteva luni în urmă.

„Într-o lună încep sărbătorile de iarnă, de Crăciun. Ne-am gândit la ele din vară. Anul acesta nu trebuie să ne facem iluzii din cauza pandemiei. Nu va fi acel scenariu consacrat cu târguri de Crăciun. S-a discutat la Cancelaria de Stat, am înțeles că colegii au discutat și cu Primăria. Primăria va organiza ceva în scuarul Catedralei. Nu va fi târgul de Crăciun. Guvernul nu va organiza târgul de Crăciun și din câte am înțeles de la colegii de la cancelarie, nici acel brad renumit care este în fiecare an poziționat în fața Guvernului, nu va fi”, a declarat Ion Chicu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

Ion Chicu susține că tradiționalul brad care era amplasat și împodobit în straie de sărbătoare în inima capitalei, va fi înlocuit cu brazii deja existenți din preajma Arcului de Triumf.

„Vor fi împodobiți brazii din adiacent-ul Arcului de Triumf din scuarul catedralei. Aici (în fața Guvernului) nu vom aduce bradul anul acesta, cel puțin așa m-au informat colegii de la Cancelarie, dar vedem pe parcurs. Este cert că nu vom avea acea amploare a sărbătorilor de altă dată”, a adăugat Ion Chicu.

La începutul luni martie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că epidemia de coronavirus COVID-19, este oficial pandemie. În prezent, bilanțul moldovenilor testați pozitiv cu COVID-19 a ajuns la 90.912 cazuri.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău