Fără ACUM, Partidul Liberal și-a lansat propriii candidați în 16 circumscripții uninominale pentru alegerile parlamentare

  • 06 Ianuarie 2019 14:25
Fără ACUM, Partidul Liberal și-a lansat propriii candidați în 16 circumscripții uninominale pentru alegerile parlamentare

După ce au ezitat să-și clarifice formula de participare la alegerile parlamentare și au fost refuzați de Blocul ACUM, liberalii și-au lansat proprii candidați în cel puțin 16 circumscripții uninominale, potrivit datelor CEC.  

Noul președinte al PL, Dorin Chirtoacă și-a anunțat intenția de a candida în circumscripția uninominală nr. 32, Chișinău care include câteva dintre suburbiile Capitalei, precum Colonița care este localitatea de baștină a fostului primar, dar și Stăuceni, Budești, Ciorescu, Vadul-lui-Vodă și altele.

Tot la Chișinău, vor mai concura din partea liberalilor Corina Fusu (nr. 25), Ion Cebanu (nr. 28) și Veronica Herța (nr. 30).

În Capitală din partea PL va candida și unul dintre liderii unioniștilor, Vlad Bilețchi (nr. 26).

Fostul vicepremier Mihai Moldovanu va candida la Telenești, iar deputații Roman Boțan și Iurie Chirinciuc – la Ivancea și Călărași, respectiv.

Fostul fruntaș al PPCD-ului, Ștefan Secăreanu va fi candidatul PL la funcția de deputat în circumscripția uninominală nr.43, Cahul.

Pentru a fi înregistrați, solicitanții trebuie să prezinte listele de subscripție cu semnături în susținerea lor până la 24 ianuarie 2019.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău