FAO: Prețurile mondiale la alimente au scăzut ușor în iulie

  • 04 August 16:06
FAO: Prețurile mondiale la alimente au scăzut ușor în iulie

Indicele global al prețurilor produselor alimentare s-a atenuat ușor în iulie, scăderile consemnate la cereale fiind compensate parțial de creșterile înregistrate la zahăr, uleiuri vegetale și carne, a anunțat vineri Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), transmite Reuters.

FAO, citat de economica.net, publică lunar propriul Food Price Index, care măsoară modificările de prețuri înregistrate la un coș de alimente format din: cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne și zahăr.

În iulie, acest indice s-a situat la o medie de 120,8 puncte, în scădere față de 121 puncte în iunie. Inițial, datele pentru iunie indicaseră un nivel de 120,6 puncte.

Valoarea din iulie 2024 este cu 3,1% mai mică față de valoarea din perioada similară a anului trecut și cu 24,7% sub vârful atins în 2022.

În iulie, prețurile la cereale au scăzut cu 3,8% față de iunie, ajungând la cel mai redus nivel din ultimii aproape patru ani, prețurile de export pentru toatele cerealele importante reducându-se pentru a doua lună consecutiv.

Prețurile la grâu au scăzut în urma disponibilității recoltelor de grâu de iarnă din emisfera nordică și a condițiilor favorabile pentru culturile de primăvară din Canada și SUA, a precizat FAO.

„De asemenea, prețurile de export pentru porumb au scăzut, pe fondul progreselor înregistrate de culturile din Argentina și Brazilia, comparativ cu anul trecut, în timp ce condițiile din SUA rămân robuste”, se arată în raport.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:3,6 m/s
Tue
22
Wed
22
Thu
22
Fri
23
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău