Familiile angajaților din misiunile diplomatice ale Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos se vor putea angaja la muncă

  • 17 Octombrie 13:37
Familiile angajaților din misiunile diplomatice ale Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos se vor putea angaja la muncă

Decretul președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre Republica Moldova și Regatul Țărilor de Jos privind munca remunerată a membrilor de familie aflați la întreținerea membrilor misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare a fost publicat în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, delegația de negociatori din partea țării noastre va fi condusă de șefa Direcției drept internațional a Ministerului Afacerilor Externe, Violeta Agrici. Tot ea este împuternicită să parafeze textul negociat al acordului.

Acordul i-ar putea viza pe soții, soțiile și copiii aflați la întreținerea membrilor personalului diplomatic, administrativ și tehnic al misiunilor diplomatice și oficiilor consulare. Astfel, aceștia se vor putea angaja în câmpul muncii și vor achita taxele prevăzute de legislația din țara în care activează.

Prevederile Acordului vor fi similare atât pentru diplomații Republicii Moldova, cât și pentru cetățenii Regatului Țărilor de Jos.

Conform autorităților, în prezent, în cadrul misiunii diplomatice a Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos activează patru diplomați și un membru al personalului administrativ-tehnic.

Republica Moldova a încheiat acorduri similare cu zece state, printre care Statele Unite ale Americii, Republica Polonă, Republica Portugheză, Republica Franceză, Canada, România sau Regatul Belgiei. De asemenea, în prezent, sunt în proces de negociere alte acorduri în același domeniu cu Regatul Suediei, Regatul Indiei și Regatul Spaniei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:73 %
Vint:4,63 m/s
Fri
7
Sat
7
Sun
9
Mon
10
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău