Fadei Nagacevschi | Ministerul Justiției va examina modul în care a fost eliberat fostul premier Vlad Filat

  • 03 Decembrie 2019 18:40
Fadei Nagacevschi | Ministerul Justiției va examina modul în care a fost eliberat fostul premier Vlad Filat

Ministerul Justiției va examina modul în care a fost eliberat fostul premier Vlad Filat. Anunțul a fost făcut de ministrul Fadei Nagacevschi care le-a spus jurnaliștilor că nu cunoștea nimic despre existența unui asemenea proces de judecată.

Potrivit lui, cauza a ajuns în instanță la demersul directorului interimar al penitenciarului nr. 13, pe 12 noiembrie, ziua când guvernul condus de Maia Sandu a primit vot de neîncredere din partea parlamentului.

Șeful interimar al penitenciarului nr. 13, numit de către doamna Olesea Stamate, semnează demers către instanța de judecată prin care solicită eliberarea înainte de termen a domnului Vladimir Filat. Coincidență? Nu știu. Eu încerc să clarific dacă acest dosar a fost comunicat ex-ministrului Olesea Stamate”, a declarat ministrul Justiției.

Fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, a declarat, pentru UNIMEDIA, că eliberarea lui Vlad Filat din detenție a fost o surpriză pentru ea, ca și pentru mulți alții. Totodată, aceasta a negat acuzațiile aduse de șeful statului, Igor Dodon, precum că în spatele acestei decizii ar sta fostul Guvern, în frunte cu Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău