Fadei Nagacevschi, după ședința CSS: Vor urma demiteri la ANP și în sistemul penitenciar

  • 04 Decembrie 2019 10:06
Fadei Nagacevschi, după ședința CSS: Vor urma demiteri la ANP și în sistemul penitenciar

Fadei Nagacevschi a declarat după ședința Consiliului Suprem de Securitate că la ANP și în sistemul penitenciar vor fi demise mai multe persoane cu funcții de răspundere.

Eliberarea din detenție a ex-premierului Filat a fost discutată de consiliu. Astfel, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a concluzionat că lui Vlad Filat i-a fost redus termenul de două ori de Judecătoria Ciocana, pe 30 iulie și pe 12 octombrie. Iar, pe 8 noiembrie, o comisie specială a constatat că Vlad Filat poate fi eliberat condiționat. Ulterior, pe 12 noiembrie, în ziua când Guvernul Sandu a căzut, șeful interimar al penitenciarului nr. 13 a făcut un demers în instanță de eliberare a fostului prim-ministru.

Componența comisiei speciale a fost modificată în mai multe rânduri, pe 19 și 21 august, pe 13 septembrie, ceea ce îi trezește suspiciuni ministrului.

Menționăm că Vlad Filat a fost eliberat ieri, 3 decembrie, condiționat înainte de termen din închisoare în urma unei decizii a Judecătoriei Chișinău cu sediul Ciocana.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău