Facilitățile fiscale pentru companiile IT ar putea a fi extinse până în 2020

  • 16 August 2016 09:03
Facilitățile fiscale pentru companiile IT ar putea a fi extinse până în 2020

Facilitățile fiscale prevăzute pentru companiile IT și angajații acestora se propune a fi extinse până în anul 2020, transmite IPN cu referire la proiectul politicii fiscale și vamale pentru anul viitor.

Veniturile angajaților companiilor a căror activitate de bază este scrierea de programe IT se consideră venit neimpozabil dacă sunt întrunite mai multe condiții. Compania trebuie să achite integral obligațiile fiscale. Ponderea venitului agentului economic din comercializarea programelor  trebuie să constituie mai mult de 50% din venitul din vânzări. Iar posturile angajaților trebuie să facă parte dintr-un compartiment specializat de informatică, acesta fiind evidențiat în organigrama angajatorului. Totodată, angajatul nu are dreptul  de a transmite scutirea personală soției (soțului) prevăzută în articolul 34 al Codul fiscal.

Pentru a beneficia de facilitățile fiscale la impozitul  pe venit, agentul economic din domeniul IT  trebuie să prezinte la FISC mai multe documente. Printre acestea cererea agentului economic privind scutirea de plata impozitului pe venit; actul de constituire al agentului economic; contractul individual de muncă cu angajatul, organigrama, fișa postului, copia legalizată de pe diploma de absolvire eliberată de o instituție de învățământ acreditată din Republica Moldova sau diploma de absolvire eliberată de o instituție de învățământ din străinătate recunoscută pe teritoriul Republicii Moldova conform legislației în vigoare, carnetul de muncă (sau copia), confirmarea  scrisă a angajatului privind netransmiterea scutirii personale soției (soțului).

Facilitățile fiscale în cauză expiră în 2016.  Extinderea acestora până în 2020 va asigura, potrivit Ministerului Finanțelor, un mediu de afaceri previzibil în industria IT.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău