Facebook promite guvernului german că va cenzura postările considerate xenofobe

  • 24 Noiembrie 2015 17:43
Facebook promite guvernului german că va cenzura postările considerate xenofobe

Rețeaua de socializare Facebook a anunțat marți, 24 noiembrie, că își va înăspri politica de cenzurare a mesajelor xenofobe postate de utilizatorii germani.

Anunțul a fost făcut după ce guvernul de la Berlin i-a cerut insistent să șteargă astfel de mesaje ostile migranților și justiția germană a demarat acțiuni împotriva ei, transmite AFP.

Facebook consideră credibile riscurile de violențe fizice, astfel că a decis să retragă postările ce pot alimenta acest risc, a declarat purtătoarea de cuvânt a rețelei de socializare, Tina Kulow. Ea a menționat de asemenea că s-a decis aplicarea mai severă a criteriilor în funcție de care se determină dacă un comentariu postat are conotații rasiste, dar condițiile generale de utilizare nu vor fi modificate.

Unul dintre efectele resentimentelor provocate în rândul populației germane de sosirea masivă a migranților arabi, africani și asiatici este o sporire a comentariilor ostile refugiaților pe rețelele de socializare. Prin urmare, cancelarul german Angela Merkel a cerut în luna septembrie acestor rețele, în special Facebook-ului, să șteargă postările 'xenofobe' și să ia măsuri împotriva autorilor acestora, guvernul de la Berlin constituind la nivelul Ministerului Justiției și o 'task force' care să colaboreze cu respectivele rețele pentru identificarea mai rapidă a unor asemenea mesaje.

Totuși, Facebook nu pare să se fi arătat foarte receptivă în fața acestei solicitări. Prin urmare, un tribunal din Hamburg, orașul unde se află sediul diviziei Facebook pentru Europa de Nord, Centrală și de Est, a început luna trecută investigarea a trei manageri ai acestei companii, iar cu două săptămâni în urmă i-a făcut dosar penal chiar și directorului diviziei, Martin Ott. Ei sunt investigați pentru un presupus delict de complicitate la instigare la ură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău