Facebook modifică structura News Feed-ului: prioritate acordată familiei și prietenilor

  • 12 Ianuarie 2018 12:22
Facebook modifică structura News Feed-ului: prioritate acordată familiei și prietenilor

Facebook a anunțat joi o modificare majoră a fluxurilor sale de actualități (News Feed) care sunt lecturate de peste 2 miliarde de utilizatori. De acum înainte vor avea prioritate conținuturile distribuite de familiile și de prietenii internauților, în detrimentul companiilor și altor pagini, informează AFP.

Aceasta este cea mai importantă modificare a strategiei de prezentare a conținuturilor ce a fost operată în ultimii ani de rețeaua de socializare, care dorește să pună accentul pe bunăstarea și binele internauților.

Modul în care Facebook va structura publicarea de conținuturi în următoarele săptămâni, promovând cu prioritate fotografiile, videoclipurile și mesajele publicate de cei apropiați, va permite favorizarea interacțiunilor și a relațiilor personale dintre utilizatori, a explicat pentru AFP John Hegeman, coordonatorul departamentului News Feed din cadrul companiei americane.

"Este o mare schimbare. Oamenii vor petrece mai puțin timp pe Facebook, dar acest lucru ne convine, pentru că acest detaliu va face ca timpul petrecut de ei aici să devină mai prețios și, în definitiv, acest aspect va fi benefic pentru activitatea noastră", a declarat el.

Facebook estimează, de exemplu, că o fotografie de familie are o valoare mai mare pentru un utilizator decât un clip al unei vedete sau reclama unui brand de îmbrăcăminte.

"Credem că interacțiunea între persoane este mai importantă decât consumarea pasivă de conținuturi", a spus John Hegeman, adăugând că noua strategie reprezintă "una dintre cele mai importante actualizări" operate vreodată de compania Facebook.

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a spus că pentru el este o prioritate reunirea în viața reală a persoanelor care folosesc această rețea de socializare.

"Atunci când vom implementa acest lucru, veți vedea mai puține conținuturi publice precum reclame ale unor companii, mărci și trusturi mass-media", a scris Mark Zuckerberg într-un mesaj publicat joi pe contul lui de Facebook.

"Facebook a fost construit pentru a-i apropia pe oameni. Această actualizare trebuie să contribuie la îmbunătățirea acestui proces", a adăugat John Hegeman.

El a citat mai multe studii care au arătat că interacțiunile cu persoanele apropiate favorizează starea de bine a internauților mai mult decât o fac, de exemplu, lectura unor articole de presă.

Facebook, la fel ca Twitter, a fost criticată recent că a permis dezvoltarea pe site-ul său a informațiilor false, după modelul conținuturilor publicate de internauții ruși în timpul campaniei prezidențiale americane în 2016.

Mark Zuckerberg, cu ocazia rezoluțiilor sale pentru 2018, a promis că va "repara" aceste "erori".

"Una dintre marile noastre priorități din 2018 este de a ne asigura că timpul petrecut pe Facebook va fi un timp bine cheltuit", a adăugat Mark Zuckerberg în mesajul pe care l-a publicat joi. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău