Facebook dezvoltă propriul sistem de operare, în încercarea de a-și reduce dependența de Android

  • 20 Decembrie 2019 19:44
Facebook dezvoltă propriul sistem de operare, în încercarea de a-și reduce dependența de Android

Facebook lucrează la propriul sistem de operare, într-o încercare de a-și reduce dependența de platforma Android, potrivit unor surse ale publicației The Information, potrivit Mediafax.

Echipa care lucrează la noul sistem de operare este condusă de Mark Lucovsky, care a lucrat mulți ani la Microsoft, compania care dezvoltă Windows, cel mai popular sistem de operare pentru desktop din lume, notează sursa citată.

The Information oferă puține informații despre platforma la care lucrează Facebook, dar notează că dispozitivele sale Oculus și Portal folosesc o versiune modificată de Android. Pe lângă acestea, compania lucreză la un proiect de ochelari pentru realitate augmentată. Această tehnologie introduce elemente virtuale în realitatea fizică.

Facebook are și alte proiecte importante în lucru. Compania lucrează, potrivit Bloomberg, la propriul procesor și dezvoltă un asistent vocal virtual, care va concura cu serviciile Google Assistant, Alexa sau Siri.

Facebook a mai încercat în trecut să dezvolte un sistem de operare. Acesta a debutat în 2013 pe un smartphone HTC și era o versiune modificată de Android. Dispozitivul nu a avut succes, iar compania a renunțat la proiect.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,52
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:5,81 m/s
Sat
15
Sun
16
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău