Facebook ar putea avea profiluri private de utilizatori

  • 12 Septembrie 2017 12:09
Facebook ar putea avea profiluri private de utilizatori

Utilizatorii ar putea în curând să facă distincția între profilul personal public și profilul personal privat de Facebook.

Facebook testează în prezent o nouă facilitate care ar putea fi lansată în perioada următoare. Este vorba de un profil personal privat, diferit de profilul personal public care poate fi văzut de toți prietenii. Cei de la Facebook știu că utilizatorii sunt reticenți în a completa profilul personal cu toate informațiile relevante. Unii dintre aceștia pur și simplu nu se simt confortabil să facă publice anumite informații personale.

De aceea, Facebook crede că pentru aceste situații ar fi mai potrivit un profil personal privat. Un astfel de profil ar urma să fie vizibil doar unui număr redus de prieteni apropiați, cărora utilizatorul dorește să le ofere cât mai multe informații despre el.

Dincolo de considerentele pentru care un astfel de profil este sau nu binevenit, un lucru este clar- această facilitate este o modalitate prin care Facebook încearcă să-și determine utilizatorii să spună cât mai multe despre ei. Facebook are nevoie de cât mai multe informații despre utilizatorii săi pentru ca reclamele să fie cât mai bine targetate. De aceea, un profil privat i-ar oferi utilizatorului iluzia intimității, însă informațiile respective ar ajunge oricum la Facebook.

Profilurile personale private au fost descoperite în aplicația Facebook de Android de către un număr mic de utilizatori, compania americană nefăcând încă nicio declarație oficială în privința lor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău