Facebook a eliminat conturi false cu originea în Iran

  • 29 Mai 2019 09:27
Facebook a eliminat conturi false cu originea în Iran

Facebook a anunțat marți că a șters din nou zeci de conturi false, grupuri și pagini despre care compania americană susține că au avut un ''comportament fals coordonat'' cu originea în Iran, relatează miercuri agenția DPA, citat de Agerpres.

Cincizeci și unu de conturi false, treizeci și șase de pagini, șapte grupuri și trei conturi de Instagram conduse de persoane care ''au indus în eroare oamenii despre cine erau și ceea ce făceau'' au fost dezactivate, a declarat gigantul social media într-un comunicat semnat de responsabilul Facebook cu securitatea cibernetică, Nathaniel Gleicher.

Conținutul viza aspecte precum mișcările secesioniste din Statele Unite, Islamul, minoritățile arabe din Iran și influența Arabiei Saudite în Orientul Mijlociu.

Gleicher a declarat că utilizatorii aflați în spatele acestor conturi obișnuiau să publice mesaje în engleză sau în arabă fără a viza o țară anume, însă unele pagini prezentau subiecte legate de persoane publice și politici din Statele Unite și Marea Britanie.

Una sau mai multe dintre paginile de Facebook erau urmărite de aproximativ 21.000 de conturi, a precizat Gleicher.

În luna ianuarie, Facebook a anunțat că a eliminat 365 de conturi, sute de pagini false și profiluri de Instagram conduse din Iran. Circa două milioane de utilizatori s-au abonat la cel puțin una dintre paginile de Facebook.

Săptămâna trecută, Facebook a anunțat că a dezactivat peste trei miliarde de conturi din luna septembrie până în martie.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:5,14 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău