"Fabricat în Moldova", la cea de-a XIII-a ediție

  • 31 Ianuarie 2014 10:27

Cea de-a XIII-a ediție a expoziției naționale "Fabricat în Moldova" a început, miercuri, 29 ianuarie, la Chișinău.

La eveniment participă peste 270 de agenți economici din diferite regiuni ale Republicii Moldova, care și-au prezentat cele mai moi mărfuri, produse atât pentru piața locală, dar și pentru export. La ianugurarea expoziției a participat premierul Iurie Leancă. 

La unul dintre standurile expoziției l-am întâlnit pe Corneliu Calmîș, care alături de un prieten produce pungi bio-degradabile. Corneliu speră să încheie în curând un contract cu o rețea de magazine, astfel încât pungile lui să le înlocuiască pe cele din plastic, dăunăroare mediului.

Mulți dintre agenții economici cu care am discutat își îndreaptă eforturile spre export. Unii spre piața europeană, alții spre cea a Rusiei și CSI.

Premierul Iurie Leancă a subliniat în discursul său de inaugurare a expoziției că semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană le va oferi producătorilor moldoveni acces larg la imensa piață comunitară.

Expoziția ”Fabricat în Moldova” se va desfășura până pe 2 februarie la Centrul Internațional Expozițional "Moldexpo". În cadrul evenimentului are loc și un târg al locurilor de muncă, și se va desfășura un forum economic și vor fi decernate premiile ”Marca comercială a anului”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău