Fabrica rusă de bere Baltika a dat în judecată patru filiale Carlsberg pentru daune de 902 milioane de dolari

  • 03 Aprilie 09:18
Fabrica rusă de bere Baltika a dat în judecată patru filiale Carlsberg pentru daune de 902 milioane de dolari

Fabrica rusă de bere Baltika a dat în judecată patru filiale Carlsberg pentru a obține daune în valoare de 6,24 miliarde de coroane daneze (902 milioane de dolari), au arătat dosarele instanței ruse, în timp ce cele două părți se luptă pentru viitorul celui mai mare producător de bere din Rusia.

Moscova a preluat controlul asupra pachetului de acțiuni al Carlsberg la Baltika în iulie 2023 și l-a plasat sub ”administrare temporară”, determinându-l pe CEO-ul Carlsberg Group, Jacob Aarup-Andersen, să spună că afacerea i-a fost furată.

Potrivit dosarelor la o instanță din Sankt Petersburg, Carlsberg Sverige, Carlsberg Deutschland, Carlsberg Breweries și filiala rusă a lui Carlsberg Hoppy Union au fost numite ca inculpate.

Dosarele instanței nu au precizat care au fost prejudiciile.

Sesiunile anterioare de judecată care au implicat Baltika și Carlsberg au fost închise accesului publicului din cauza prezenței documentelor care conțin secrete comerciale.

”Nu comentăm cazuri specifice în justiție. Așa cum s-a menționat anterior, continuăm să luăm toate măsurile posibile, inclusiv legale, pentru a ne proteja angajații, activele și operațiunile în legătură cu Baltika”, a spus un purtător de cuvânt al lui Carlsberg.

Baltika a refuzat să comenteze.

Baltika și Carlsberg au fost blocați într-o dispută cu privire la licențiere.

Unitatea Carlsberg din Kazahstan a depus un recurs la un tribunal rus după ce producătorului danez de bere i s-a interzis să vândă marca de bere Baltika a fostului său partener rus pe unele piețe internaționale. Audierea preliminară de arbitraj este programată pentru 15 mai, scrie news.ro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:8,23 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
17
Sat
18
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău