Expoziție-omagiu la Biblioteca Națională pentru cei care au luptat pentru independența țării

  • 02 Martie 11:21
Expoziție-omagiu la Biblioteca Națională pentru cei care au luptat pentru independența țării

Expoziție-omagiu la Biblioteca Națională pentru cei care în 1992 au lupta pentru independența și integritatea Republicii Moldova. Documentele expuse pun în valoare rezultatele cercetărilor științifice, în special a istoricilor din Republica Moldova, care vorbesc despre acest conflict militar ca fiind „unul din cele mai dureroase perioade de la independență încoaceˮ, atunci când Republica Moldova, fiind o țară tânără cu o armată modestă, a pus rezistență armatei ruse, a precizat pentru IPN directorul Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei.

O parte din literatură scoate în evidență portretele eroilor Moldovei care și-au pierdut viața în război și pe care trebuie să-i cunoaștem. Această expoziție transmite un mesaj către tânăra generație ca ea să înțeleagă ce s-a întâmplat în anul 1992 cu Republica Moldova, pentru cine au căzut ostașii în luptă.

Expoziția pune în valoare documentele păstrate în Biblioteca Națională care vorbesc despre impactul colosal al războiului de la Nistru pentru Republica Moldova, dat fiind faptul că s-a creat acea regiune autonomă transnistreană nerecunoscută de nimeni, dar cu influența foarte mare a Rusiei. De asemenea, expoziția reprezintă și un manifest de pace.

Genericul expoziției este: „Războiul de pe Nistru. Nu vrem să se repete în casa noastră!ˮ.

Expoziția este completată cu distincții, printre care medalia „Vulturul de Aurˮ a Ministerului Afacerilor Interne și elemente de vestimentație a ostașilor.

Publicul va putea vizita expoziția până la 2 aprilie, în blocul central al Bibliotecii Naționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău