Expoziție foto la Chișinău, prin care China ne este mai aproape

  • 10 Noiembrie 2015 18:00
Expoziție foto la Chișinău, prin care China ne este mai aproape

Expoziția de fotografii „Drumul de Mătase - o nouă perspectivă” și „Tempoul Chinei”, organizată de Ambasada Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, a fost inaugurată în holul Bibliotecii Naționale.

Ambasadorul chinez la Chișinău, Zhang Yinghong, a declarat la deschiderea evenimentului, că prin aceste fotografii poporul chinez încearcă să fie mai aproape de cel al Moldovei, că astfel se promovează ideea de a crea un nou drum al mătăsii din care vrea să facă parte și Republica Moldova, inițiativă pe care China o susține, transmite IPN.

Expoziția este formată din 60 de fotografii care prezintă diferite orașe chineze, care au creat cândva renumitul „drum al mătăsii”, pe care s-au aventurat multe personalități, dar și oameni dornici să se îmbogățească sau să cunoască o lume nouă. Totodată, fotografiile prezintă cultura și națiunea chineză. Expoziția are drept scop de a prezenta spiritul Chinei într-o perspectivă de rapiditate convingătoare, cea a unei națiuni pline de energie și de vitalitate.

Organizatorii informează că această expoziție conține lucrări a peste o sută de profesioniști și amatori fotografi din toată China. Lucrările prezintă peisaje spectaculoase, inclusiv un răsărit glorios de soare, arhitectura secolului XXI cu energia și prosperitatea sa redată viu și realistic în nenumărate culori, în linii grațioase și compoziții feerice.

Ambasadorul Zhang Yinghong a spus celor prezenți la deschidere că „drumul mătăsii” a făcut anterior legătura dintre China și statele europene și acum se dorește reînvierea acestui drum, care să fie nu doar o inițiativă comercială, ci să fie o legătură a infrastructurii și să se creeze condiții bune de cooperare între toate statele.

Diplomatul a adăugat că Republica Moldova și-a declarat dorința de a participa la crearea unui nou „drum al mătăsii”, iar China speră că această inițiativă va ajuta la crearea de noi relații economice, de cooperare umanitară și de îmbunătățire a contactelor între oameni. China vede din optică pozitivă această dorință a Republicii Moldova și promovează cooperarea în domeniul industrial, în facilitarea controalelor vamale și altele.

Ambasadorul a subliniat că această expoziție este o oportunitate bună pentru poporul moldovenesc să cunoască mai bine China, să afle despre „drumul mătăsii” și să încerce să creeze relații cu poporul chinez.

Expoziția fotografică este deschisă până la 25 noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
9,24
Câțiva nori
Umiditate:66 %
Vint:3,09 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău