Expoziția „Republica Moldova Prezintă” va fi organizată în orașele Baia Mare și Cluj-Napoca

  • 26 Martie 19:32
Expoziția „Republica Moldova Prezintă” va fi organizată în orașele Baia Mare și Cluj-Napoca

Expoziția „Republica Moldova Prezintă” va fi organizată în orașele Baia Mare și Cluj-Napoca din România. Evenimentele vor avea loc în perioada 31 mai – 2 iunie 2024, iar antreprenorii autohtoni care vor să participe la acestea se pot înregistra până la data de 15 mai 2024, transmite MOLDPRES.

Potrivit Președintelui Camera de Comerț și Industrie (CCI), Sergiu Harea, în anul curent, instituția camerală planifică să aibă mai multe activități împreună cu partenerii de peste Prut. „Astăzi lansăm alături de partenerii din Maramureș și Cluj-Napoca, Expoziția „Republica Moldova Prezintă”. Acest eveniment expozițional este așteptat atât de antreprenorii autohtoni, care, din 2016 până în prezent au reușit să câștige simpatia consumatorului român, dar și de însăși publicul de peste Prut, dornic să-și revadă produsele îndrăgite. Pentru că expozițiile se vor desfășura în aceeași perioadă, invităm antreprenorii să selecteze regiunea în care doresc să-și promoveze produsele sau serviciile”, a menționat Sergiu Harea.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, Florentin Tuș, a reiterat deschiderea instituției pe care o conduce pentru o cooperare de durată cu CCI a RM, asigurând atât instituția camerală, cât și antreprenorii din țara noastră, de tot suportul necesar. „Ca instituție camerală vom fi alături și vom întreprinde toate eforturile necesare pentru a stimula cooperarea economică internațională. Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Baia Mare se va încadra în șirul evenimentelor dedicate lunii Maramureșului. Evenimentul va cuprinde atât Expoziția „Republica Moldova Prezintă”, cât și un salon dedicat regiunilor înfrățite ale Maramureșului, printre acestea și regiuni din Republica Moldova, cum ar fi: Ungheni, Strășeni, Hâncești, care vor fi prezente. Totodată, în cadrul expoziției va fi și un program B2B între companiile din zona Maramureșului și Republica Moldova. De la eveniment nu va lipsi și programul artistic”,  a declarat Florentin Tuș.

Expozițiile „Republica Moldova Prezintă” la Baia Mare și Cluj-Napoca sunt o proiectare a expoziției naționale anuale „Fabricat în Moldova” din orașul Chișinău și o continuare a succesului expozițiilor cu același generic din Iași, Brașov și Ploiești, organizate începând cu anul 2016. La edițiile anterioare au participat peste 600 de companii autohtone din diverse sectoare precum: agro-alimentar, îmbrăcăminte, încălțăminte, textile și confecții, construcții, industrie, servicii.

Fiind la cea de-a III-a ediție, Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Baia Mare, se va desfășura în incinta Sălii Polivalente „Lascăr Pană”, pe o suprafață de 250 mp. Evenimentul va fi organizat de CCI a Republicii Moldova, CCI Maramureș și Consiliul Județean Maramureș. Pe parcursul celor II ediții un număr de aproximativ 60 companii au participat la această expoziție.

Cea de-a doua ediție a expoziției de la Cluj-Napoca se va desfășura în perioada 31 mai – 2 iunie 2024.  Expoziția va avea loc sub cerul liber, în Parcul Central Simion Bărnuțiu, Cluj- Napoca, unde vor fi amplasate tejghele expoziționale ale participanților, pe o suprafață de 200 mp.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău