Expoziția "Regele Mihai. O copilărie fericită" - la Brașov, până în 6 august (FOTO)

  • 07 Iulie 2016 18:44
Expoziția

Expoziția de fotografii "Regele Mihai. O copilărie fericită" va fi vernisată vineri, la Brașov.

Un număr de 40 de panouri fotografice cu imagini din timpul copilăriei Regelui Mihai vor fi expuse, până în 6 august, în sala de expoziții temporare a Casei Sfatului, conform unui comunicat de presă remis joi AGERPRES.

Fotografiile — înfățișând instantanee care îl prezintă pe rege împreună cu părinții, cu regina Elena ori cu regele Carol al II-lea, învățând să tragă cu pușca de vânătoare, cu trotinete, cu tricicleta sau bicicleta, călare în munți, înotând în mare, pe un căluț gonflabil, grădinărind ori cu lotca, probabil în Delta Dunării, cu pene de indian, la o partidă de șah, în piață, printre porumbei ori lângă o mașină, pasiunea sa de mai târziu — provin din colecțiile Familiei Regale a României, Academiei Române și "Luiza Berman".

La vernisajul de la Brașov participă, în calitate de invitat de onoare, Georgeta Filitti, specialist în istoria modernă și contemporană a României, personalitate culturală decorată de Regele Mihai I, cu Medalia ,,Crucea Casei Regale a României".

Organizatorul expoziției este Beatrice Todireanu, iar autorul textelor foto, istoricul Nicolae Pepene, precizează sursa citată. Itinerată în țară și în străinătate, expoziția este organizată de Asociația România Culturală, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Teatrul Național București, Biblioteca Academiei Române, Muzeul Național Peleș, Muzeul țării Făgărașului "Valter Literat", Complexul Muzeal Național "Moldova" Iași, Complexul Național Muzeal "Curtea Domnească" Târgoviște și Muzeul Județean de Istorie Brașov.

Până în prezent, expoziția a mai fost prezentată la Teatrul Național București.

Sursa: Agerpres.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău