Expoziția „MULȚUMIM, ROMÂNIA!”, inaugurată de premierul Dorin Recean cu ocazia Zilei Naționale a României

  • 02 Decembrie 2023 09:05
Expoziția „MULȚUMIM, ROMÂNIA!”, inaugurată de premierul Dorin Recean cu ocazia Zilei Naționale a României

O expoziție tematică, dedicată sprijinului pe care România l-a oferit Republicii Moldova în ultimii ani, a fost inaugurată în holul clădirii Guvernului, relatează serviciul de presă al Executivului. Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Naționale a României și prezintă imagini cu cele mai importante proiecte, realizate cu suportul Guvernului de la București în țara noastră.

„Vreau să mulțumesc României, vreau să mulțumesc Bucureștiului pentru ajutorul enorm pe care ni-l oferă. Și da, avem un trecut comun, dar eu cred că avem și un viitor comun în Uniunea Europeană. Încă o dată vreau să mulțumesc României pentru că ne-a ajutat și a intervenit în situațiile cele mai dificile, inclusiv în perioada anului trecut, atunci când erau crizele acute, în mod special în domeniul energetic. Aici sunt doar câteva din proiectele realizate cu suportul României”,  a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

Expoziția prezintă imagini foto de la 15 proiecte mai importante realizate de România, cum ar fi: gazoductul Iași-Ungheni, reparația Sălii cu Orgă și a Muzeului de Arte, autobuzele școlare, renovarea grădinițelor, intervențiile SMURD și suportul oferit în timpul pandemiei de COVID-19.

Fotografiile vor fi afișate la intrarea centrală a Casei Guvernului și vor fi accesibile vizitatorilor pentru următoarele 2 săptămâni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău