Expoziția MOLDAGROTECH-2023 va avea loc în perioada 16-19 martie

  • 22 Februarie 2023 15:40
Expoziția MOLDAGROTECH-2023 va avea loc în perioada 16-19 martie

O nouă ediție de primăvară a expoziției internaționale specializate de mașini, echipamente și tehnologii pentru complexul agroindustrial, MOLDAGROTECH, va avea loc în perioada 16-19 martie, la Centrul Internațional de Expoziții “Moldexpo”, transmite MOLDPRES. 

La eveniment vor participa companii din țară și peste hotare, producători și distribuitori de mașini agricole, inventar și echipament pentru complexul agroindustrial, proiecte internaționale pentru dezvoltarea agriculturii din Moldova, bănci și fonduri financiare, institute de cercetare își vor prezenta ofertele, scrie sursa citată. 

„Urmează ca pe un spațiu expozițional de peste 3000 m.p., circa 70 de companii naționale și internaționale, să-și prezinte ultimele noutăți în utilaje și tehnologii menite să sporească eficiența în agricultura autohtonă”, indică Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA).

Totodată, tradițional în cadrul expoziției va avea loc concursul cu participare internațională „Util pentru Moldova”. Scopul concursului constă în asigurarea producătorilor agricoli cu tehnică agricolă performantă pentru realizarea procesului tehnologic în condițiile climatice actuale și dezvoltarea businessului în complexul agroindustrial al țării.

De asemenea, va fi organizat programul Grow în Moldova, unde participanții vor prezenta ofertele de sere, material săditor, tehnică agricolă, îngrășăminte, utilaje pentru industria alimentară ș.a. Vizitatorii vor avea oportunitatea și de a vedea drone agricole în acțiune, în cadrul show-ului Agro Drone Drive.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
20
Wed
21
Thu
18
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău