Expoziția „Grădini misterioase” a artistului plastic Vadim Crețu este vernisată la Muzeul Național de Artă al Moldovei

  • 20 Iulie 2022 18:18
Expoziția „Grădini misterioase” a artistului plastic Vadim Crețu este vernisată la  Muzeul Național de Artă al Moldovei

Expoziția „Grădini misterioase” a artistului plastic Vadim Crețu este vernisată la Muzeul Național de Artă al Moldovei timp de o lună.

Expoziția cuprinde 21 de lucrări, iar prin intermediul picturii sale artistul Vadim Crețu reușește o transpunere în grădinile paradisiace, o comuniune a spectatorului  cu cosmosul. Este o translare pe care o operează de la grădina pământească la grădina raiului, neatinse de ființele umane.

Artistul se poziționează contra curentelor care apar acum în arta contemporană, pentru că la o primă vedere poate fi o operă de tip clasic ce poate fi mai actuală decât forța aceasta de spațiu în care privitorul să se regăsească și să resimtă armonia interioară.

Despre opera lui Vadim Crețu, experta în artă, Doina Păuleanu, spune că emoțiile predominante sunt echilibrul, liniștea, visarea, seninătatea, melancolia, dezlănțuirea de forțe, aspirația spre înalt.

Vadim Crețu a studiat la Chișinău, la Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”, iar în anii 1990 a fost printre primii artiști care s-a orientat spre Școala Românească de pictură. Și-a continuat studiile la Academia de Arte Plastice de la București și fiind elevul faimosului Ștefan Câlția, care îl convinge să pună accent pe discursul pictural.

Expoziția este deschisă până pe 28 august.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău