Expoziția „Fabricat în Moldova” își va deschide porțile pe 1 februarie. Sunt așteptați circa 350 de producători autohtoni și 7 delegații internaționale

  • 26 Ianuarie 2023 13:08
Expoziția „Fabricat în Moldova” își va deschide porțile pe 1 februarie. Sunt așteptați circa 350 de producători autohtoni și 7 delegații internaționale

Expoziția „Fabricat în Moldova”, a XX-a ediție, va fi deschisă pe 1 februarie, la Moldexpo, după o pauză doi ani din cauza pandemiei de covid. La expoziție vor participa circa 350 de producători autohtoni, șapte delegații internaționale - din România, Italia, Spania, Franța, Egipt, Turcia și Belgia. În cadrul evenimentului va avea loc un forum de afaceri moldo-român  și  o conferință internațională dedicată vinificației, transmite Radio Chișinău.

Expoziția va debuta cu Forumul de afaceri Rep. Moldova – România, a spus președintele Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Harea. Evenimentul are ca obiectiv intensificarea relațiilor comercial-economice moldo-române și încurajarea investițiilor în Rep. Moldova.

„În prima zi a expoziției va avea loc un For bilateral Moldova – România. Vor fi partenerii noștri din România din mai multe Camere de Comerț și Industrie: Vaslui, Iași, Maramureș, Prahova, cu o delegație de pe ste 40 de antreprenori. În prima zi, la centrul expozițional Moldexpo vor participa circa 60 de companii din Rep. Moldova, dar și toți ceilalți care sunt prezenți – 350 de participanți la expoziție”, a spus Sergiu Harea.

Sergiu Harea a mai spus că printre noutățile din această ediție va fi Forumul internațional pe domeniul vinificației, organizat împreună cu Comisia Europeană și Camera Europeană de Comerț și Industrie. La acest Forum vor participa experți din România, Italia, Spania, care vor pune accent pe legislația și metodele de promovare pe piețele europene.

Reprezentantul Camerei de Comerț Italiană în Moldova, Francesco Sanna, a spus că expoziția este o oportunitate pentru antreprenorii moldoveni care au potențial de a  exporta, ca produsele lor să ajungă și în Italia:

„Nu promovăm expoziția doar pentru investitorii italieni să vină în Moldova, dar suntem gata să oferim sprijinul nostru pentru a ajuta întreprinderile din Moldova care au potențial și pot exporta în Italia, și numai, pentru că rețea de Camere de Comerț Italiană este dezvoltată în toată lumea, așa că putem crea în acest caz o sinergie pentru toată lumea”, a menționat Francesco Sanna.

Expoziția „Fabricat în Moldova” se va încheia pe 5 februarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:7,2 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău