Expoziția de pictură „Spre primordialitate” semnată de Carmen Marin ajunge în premieră la Chișinău

  • 20 Aprilie 2023 10:39
Expoziția de pictură „Spre primordialitate” semnată de Carmen Marin ajunge în premieră la Chișinău

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova sprijină prezentarea, la Chișinău, a picturilor renumitei artiste din România, Carmen Marin. Intitulată „Spre primordialitate”, expoziția cuprinde douăzeci și două de tablouri prin care artista explorează aspecte ale umanului, depășind granițele lingvistice dintre figurație și abstracție, corp și minte, vizibil și invizibil, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Relație cu R. Moldova.

Absolventă a Universității Naționale de Arte din București, la clasa maestrului Ștefan Câlția, Carmen Marin s-a remarcat încă din perioada studenției prin expoziții personale și de grup, atât în țară, cât și în străinătate. S-a implicat activ în pregătirea expoziției permanente Memorialul Durerii de la Sighet, a lucrat la restaurarea Bisericii Grecești cu hramul „Buna Vestire”, din București, iar prezența sa constantă în lumea artistică națională și internațională a făcut ca în anul 2004, să obțină la Lausanne (Elveția) Premiul pentru Artă.

Expoziția de pictură urmărește promovarea valorilor culturale românești în Republica Moldova și a capodoperelor artiștilor români, precum și întărirea legăturilor dintre România și Republica Moldova. Promovarea artei contemporane românești este esențială pentru dezvoltarea sectorului cultural, încurajarea dialogului intercultural și consolidarea relației de interconectare cu publicul.

Pentru realizarea acestor lucrări, Carmen Marin a colaborat cu nume sonore din lumea artei precum Raphy Sarkissian, profesor la Școala de Arte Vizuale din New York, dar și cu Vladimir Bulat, renumitul istoric și critic de artă.

Vernisajul va avea loc pe 27 aprilie, de la ora 17:00, la Muzeul Național de Artă a Moldovei. Expoziția realizată cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, cu acces gratuit, va putea fi admirată până pe 30 aprilie.

Susținut de DRRM, evenimentul este parte a proiectului cultural „Arte vizuale românești în Republica Moldova”, care urmărește promovarea artiștilor și a valorilor culturale românești peste Prut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău