Expoziția „Conexiuni convergente” | Artiști contemporani din R.Moldova expun la Muzeul Cotroceni de la București

  • 06 Martie 2019 08:54
Expoziția „Conexiuni convergente” | Artiști contemporani din R.Moldova expun la Muzeul Cotroceni de la București

Expoziția de artă contemporană "Republica Moldova - Conexiuni convergente", reunind lucrări semnate de 33 de artiști din diferite generații, cu o prezență constantă în cadrul manifestărilor expoziționale de la Chișinău, se va deschide miercuri, de la ora 18,00, în Spațiile Medievale ale Muzeul Național Cotroceni de la București, informează Agerpres.

Expoziția este curatoriată de Tudor Zbârnea, directorul general al Muzeului Național de Artă al Moldovei, selecția cuprinzând 65 de lucrări din mai multe domenii - pictură, grafică, sculptură și artă decorativă - semnate, printre alții, de Elena Bontea și Sergiu Cuciuc, artiști care s-au lansat în anii '60, Simion Zamșa, Elena Karacențev, Dumitru Bolboceanu, Ghenadie Jalbă din generația '80 - '90 sau artiști mai tineri, precum Igor Svernei, Florina Breazu, Gheorghe Țărnă, Victor Macovei, Ruslan Tihonciuc.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Național Cotroceni, transmis AGERPRES, proiectul expozițional dorește să aducă în atenția publicului libertatea opțiunilor artistice atât de orientare modernă, cât și tradițională a creatorilor moldoveni.

"Muzeul Național Cotroceni este onorat că poate prezenta, într-un moment plin de semnificație, această selecție reprezentativă pentru arta plastică de peste Prut. Ne dorim să continuăm colaborarea cu Muzeul Național de Artă al Moldovei, dar în aceeași măsură am fi încântați să putem sprijini inițiative culturale prin care artiști din România și Republica Moldova să aibă ocazia de a expune împreună în țară sau în străinătate", a precizat Liviu Jicman, directorul general al Muzeului Național Cotroceni, citat în comunicat.

Expoziția va fi deschisă în perioada 7 - 27 martie și va putea fi vizitată în Spațiile Medievale, fie în cadrul turului expozițional, fără programare, fie în cadrul turului complet de vizitare al Muzeul Național Cotroceni.

Alături de alte instituții, Agenția Națională de Presă AGERPRES se numără printre partenerii media ai evenimentului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău