Exporturile de automobile electrice ale Chinei au atins un nivel record grație cererii venite din Europa

  • 28 Decembrie 2022 10:00
Exporturile de automobile electrice ale Chinei au atins un nivel record grație cererii venite din Europa

Exporturile de automobile electrice din China s-au dublat în luna noiembrie, atingând o valoare record pentru o singură lună, stimulată în special de faptul că producătorii euro europeni direcționează producția spre China, transmite Agerpres.

Datele publicate de Administrația vamală arată că producătorii auto din China au exportat vehicule electrice în valoare de 3,2 miliarde de dolari în luna noiembrie, în creștere cu 165% față de luna noiembrie a anului trecut și cea mai ridicată valoare înregistrată vreodată într-o singură lună. Țările europene precum Belgia și Marea Britanie au fost cei mai mari importatori, preluând aproape 70% din livrările totale.

Pentru a doua lună la rând, exporturile de vehicule electrice de pasageri au reprezentat mai mult de jumătate din livrările totale de autoturisme ale Chinei, în noiembrie exporturile de vehicule ale gigantului asiatic atingând o valoare record de șase miliarde de dolari.

Aceste cifre vin într-un moment în care producătorii europeni de automobile, inclusiv Volkswagen AG și BMW AG, intenționează să producă automobile și componente în China din cauza capacităților limitate de pe piețele lor domestice. În plus, producătorul chinez SAIC Motor Corp., deținătorul mărcii MG Motors, și-a extins rețeaua de distribuție pentru a vinde vehicule electrice în Europa prin intermediul importurilor. Constructorul american Tesla Inc. a livrat și el luna trecută peste 37.000 de automobile electrice produse în China, după ce în luna martie a livrat doar 60 de automobile și niciunul în luna aprilie, când a oprit asamblarea de automobile din cauza carantinei introduse în Shanghai. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău